Schöne: Jeg tager kampen op mod Eriksen

Offensivspilleren Lasse Schöne er efter et års fravær igen med på det danske fodboldlandshold.

Torsdag aften fik han cirka en halv time på banen mod Island. Han medgiver, at det kan blive svært at få mere end en jokerrolle, når Christian Eriksen ligesom Schöne gør sig på den offensive midtbane.

- Det er selvfølgelig ikke nogen nem opgave at kæmpe med en af de største spillere, men jeg tager kampen op, selv om det er svært.

- Han er en fantastisk spiller og en god ven, men der er ingen grund til at give op. Det er hårde vilkår, men sådan er det i fodbold. Det gør mig kun bedre at tage kampen op mod en så dygtig spiller, siger Schöne.

Ajax-spillerens lod kan blive, at Eriksen næppe får fuld spilletid i landskampen mod Skotland tirsdag, inden han skal tilbage og kæmpe om det engelske mesterskab med Tottenham, der i forvejen har haft en sæson med mange kampe.

- Det kan godt være, han bliver skånet lidt. Det er selvfølgelig ikke kun ham, der ligger og slås med turneringer hjemme i sin klub, hvor trænerne gerne vil have, at de ikke spiller så meget i træningskampe.

- Men jeg håber da, at jeg så kan få noget mere spilletid, siger Schöne.

Alternativt må det blive på andre positioner.

- Jeg kan også spille på midten som en af de to centrale midtbanespillere, som jeg også har prøvet i Ajax, selv om det primært er den offensive midtbane, jeg gør mig på.

- Vi spiller med to spillere oppe foran, og der kan jeg også spille, så der er jo ikke kommet færre pladser til mig end tidligere, siger Schöne om landsholdets nye 3-5-2-system.

/ritzau/

 

Dagens Gossip