Schöne: Messi mangler VM-triumf for at nå Maradona

Lionel Messi har vundet alle de titler, man kan komme i tanke om med den spanske storklub FC Barcelona. Men den argentinske verdensstjerne har endnu ikke fået succes ved en VM-slutrunde.

Det er netop en VM-titel, Messi mangler at vinde for at kunne blive betragtet som en af historiens bedste fodboldspillere, mener den danske landsholdsspiller Lasse Schöne.

- Alt andet end VM har han stort set vundet. Han har bevist, at han er en af verdens bedste fodboldspillere.

- Hvis han spiller en helt fantastisk turnering for Argentina, så tror jeg ikke, at folk vil snakke mere om de seneste kampe for Barcelona, hvor han var lidt mindre dominerende, siger Lasse Schöne.

Messi deltager ved sin tredje VM-slutrunde, og mens det kun blev til en enkelt scoring i 2006, så nettede han slet ikke for Argentina ved VM i Sydafrika for fire år siden.

Ved det igangværende VM kom Messi godt i gang med en vigtig scoring i 2-1-sejren over Bosnien, og Argentina er regnet blandt favoritterne til at nå helt til tops ved slutrunden i Brasilien.

Sammenlignet med legenden Diego Maradona, som er en af Argentinas historisk set bedste spillere, så er det netop en VM-titel, Messi må spejde langt efter i pokalskabet.

- Det er det eneste, Messi mangler, hvis man sætter det op imod en spiller som Maradona, som næsten alene sørgede for, at Argentina vandt VM i 1986.

- Messi har bevist på alle andre punkter, hvor god han er. Jeg ved ikke, om han har sparet kræfterne, men jeg er overbevist om, at han klarer sig godt ved VM, lyder det fra Schöne.

Mens Maradona vandt VM i Mexico i 1986 og nåede VM-finalen i Italien i 1990, så røg Argentina og Messi til sammenligning ud i kvartfinalen ved både VM i 2006 og 2010.

Argentina og Messi skal lørdag aften møde Iran i det indledende gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip