Schouw sælger millioner af Vestas-aktier

I den seneste måned har aarhusianske Schouw & Co. solgt fire millioner aktier i Vestas. Det betyder, at koncernen har solgt alle sine vindmølleaktier fra.

Salget har givet et kontant nettoprovenu på 612 millioner kroner, oplyser Schouw til børsen i København.

Pengene skal bruges til at investere i "fortsat vækst, ligesom provenuet naturligt vil indgå i vurderingen af koncernens samlede kapitalstruktur", hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Selv betegner man i Schouw medejerskabet af Vestas alene som historisk betinget. Schouw & Co. har været investor i vindmølleindustrien siden 1994, da selskabet blev aktionær i det daværende Micon.

Og tre år efter var det Schouw & Co., der var en af initiativtagerne til fusionen mellem Micon og Nordtank Energy Group, som skabte NEG Micon. I 2004 blev NEG Micon en del af Vestas.

- Vi har i meget lang tid sagt, at det jo ikke var en strategisk aktiepost for os længere, siger direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. til Ritzau Finans.

- Vestas har udviklet sig pænt og godt, og der har været en fornuftig værdistigning på de aktier. Så vi synes, at nu var tiden til, at vi skulle noget andet, og derfor har vi solgt dem, siger direktøren.

Salget skal ifølge Jens Bjerg Sørensen ikke ses som udtryk for, at der ikke længere vurderes at være potentiale i aktien.

- Nej, det har ikke noget med det at gøre, men med, at vi igennem mange år har arbejdet på, hvornår det nu var tid til at eksekvere den sidste del, vi havde, siger direktøren til Ritzau Finans.

Industrikoncernens engagement i vindmølleindustrien har gennem årene været af stor betydning.

Den samlede investering har udgjort 815 millioner kroner, og den har givet et afkast på i alt 1,785 milliarder kroner. Det svarer til en årlig forrentning på 27 procent, oplyser koncernen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip