Schulz har tillid til Juncker-kommission i skattely-sag

Formanden for EU-Parlamentet, Martin Schulz, er overbevist om, at EU-Kommissionen nok skal undersøge de nødvendige aspekter i en større skattely-skandale, der torsdag har ramt Luxembourg, til bunds.

Modsat flere andre medlemmer af parlamentet kræver Schulz ikke handling fra kommissionsformand Jean-Claude Juncker personligt. Han tror til gengæld på, at kommissionen skrider til handling.

Juncker er allerede i sin første uge på posten kommet i et stormvejr, efter det torsdag kom frem, at Luxembourg muligvis har hjulpet en række multinationale selskaber med at slippe for at betale skat af deres overskud i forskellige EU-medlemslande.

Metoderne har stået på, mens Juncker var premierminister og også finansminister i Luxembourg.

- Jeg har læst rapporterne, og jeg er overbevist om, at EU-Kommissionen nok skal kontrollere de sager, hvor der er mulige overtrædelser af EU-lovgivningen.

- Jeg er også overbevist om, at de hurtigt vil træffe alle passende foranstaltninger, hvis det bliver nødvendigt, siger Martin Schulz i en pressemeddelelse.

Men parlamentsformanden undrer sig:

- Det, der bekymrer mig mest, er det faktum, at de rapporterede fremgangsmåder har været nedfældet i lovgivningen og derved mulige i nogle lande.

- Det betyder, at vi bliver nødt til at opfordre medlemslandene til at arbejde sammen med os for at sætte en stopper for systematisk skatteunddragelse i Europa, uanset om det er i Luxembourg eller noget andet land, siger Martin Schulz.

Schulz og Juncker var henholdsvis socialdemokraternes og de borgerliges spidskandidater ved EU-parlamentsvalget i maj, og efter det konservative EPP's valgsejr bakkede Schulz op om Juncker som ny formand for kommissionen. En post, luxembourgeren tiltrådte i weekenden.

Margrethe Vestager skal stå i spidsen for kulegravningen af forholdene i Luxembourg efter blot fire dage på posten som EU's konkurrencekommissær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip