Schürrle efter tysk VM-gyser: Lige meget hvordan vi vandt

Algeriet var tæt på at skabe en fodboldsensation i mandagens 1/8-finale mod Tyskland, men Joachim Löws mandskab holdt stand og sikrede sejren med to mål i den forlængede spilletid.

Chelsea-spilleren André Schürrle stod for det første tyske mål, og han indrømmer, at det var en svær kamp mod nordafrikanerne, som aldrig før er nået så langt ved en VM-slutrunde. Kampen burde være blevet afgjort i løbet af 90 minutter, mener han.

- Vi ville gerne have vundet kampen på en anden måde. Algerierne gjorde et godt stykke arbejde. De forstyrrede os fra start og lod os ikke komme ind i kampen, siger tyskeren, der begyndte kampen på bænken.

- Men det er lige meget, hvordan vi vandt. Det vigtigste er, at vi nu er i kvartfinalen mod Frankrig, tilføjer han.

Samme reaktion kommer fra Per Mertesacker, som tydeligvis var frustreret over tyskernes spil og de spørgsmål, han blev stillet.

- Når man er blandt de sidste 16 hold ved et VM, spiller man jo ikke mod en eller anden karnevalstrup, siger han.

Det tog lang tid for tyskerne at komme ind i kampen i Porto Alegre, og hvis Algeriet havde været skarpere foran mål i den første del af opgøret, kunne resultatet meget vel have set anderledes ud.

Men tyskerne fik langsomt overtaget, og efter to sene mål var VM-slutrunden i Brasilien slut for Algeriet. Så hjalp det ikke meget, at de stærkt kæmpende nordafrikanere fik reduceret til allersidst til 1-2.

Tysklands landstræner, Joachim Löw, er godt klar over, at spillet skal forbedres, hvis kvartfinalen mod Frankrig ikke skal blive sidste VM-kamp for tyskerne.

- Vi vandt på ren og skær viljestyrke, indrømmer landstræneren.

- Vi smed en masse bolde væk, lavede for mange forsvarsfejl og tillod dem at spille kontraangreb mod os. Vores afslutninger er nødt til at blive bedre mod Frankrig, tilføjer han.

Tyskland møder Frankrig fredag i Rio de Janeiro.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip