Schweiz banker Ecuador med mål i overtiden

15/06/2014

Det schweiziske landshold blev reddet af en scoring i tre minutters overtid, da det søndag lykkedes at slå Ecuador 2-1 ved VM.

Haris Seferovic var kommet på banen et kvarter tidligere på et tidspunkt, hvor Schweiz jagtede den forventede sejr.

Kampuret var få sekunder fra at løbe ud, da Seferovic modtog en tværpasning ved forreste stolpe og bankede bolden op i nettaget. Jublen hos træner Ottmar Hitzfeld og resten af den schweiziske bænk var enorm.

Hitzfeld og hans folk måtte nemlig bide negle i slutfasen, hvor Ecuador havde flere gode muligheder for at bringe sig foran.

Sydamerikanerne havde netop forpasset en mulighed i Schweiz' straffesparkfelt, inden holdet fra Alpelandet slog den afgørende kontra.

Det var nu helt retfærdigt, at schweizerne tog de tre point, da holdet helt fejlagtigt havde fået annulleret en scoring 20 minutter før tid.

Josip Drmic fik prikket bolden i mål, efter at holdets offensive omdrejningspunkt Xherdan Shaqiri sprang over en tværpasning og snød hele Ecuadors forsvar.

Desværre snød den smarte finte også kampens dommer, og Drmic' helt regulære scoring til 2-1 blev annulleret.

Ecuador tog uventet føringen midtvejs i første halvleg, da Enner Valencia headede sydamerikanerne på 1-0.

Et frispark fra venstrekanten blev lagt ind i panden på Valencia, der umarkeret stødte bolden i mål. Schweizernes Johan Djourou fik slet ikke dækket ordentligt op.

Umiddelbart efter pausen blev det 1-1, da indskiftede Admir Mehmedi - efter nogenlunde samme skabelon som kampens første mål - headede Schweiz på 1-1. Også her var markeringerne en mangelvare.

Senere søndag mødes Frankrig og Honduras i gruppe E.