Schweiz udleverer Fifa-medlem til USA efter skandale

Schweiz har udleveret et medlem af det internationale fodboldforbund (Fifa) til USA. Det meddeler Schweiz' justitsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Personen er blandt de syv Fifa-medlemmer, der tidligere i år blev arresteret i Schweiz i forbindelse med en stor korruptionsskandale.

- Det første af syv Fifa-medlemmer, der har været tilbageholdt i Schweiz, blev udleveret til USA den 15. juli.

- Han blev i Zürich udleveret til en politieskorte på tre mand fra USA, der ledsagede ham på turen til USA, lyder det i meddelelsen fra justitsministeriet.

Ifølge Reuters kan Fifa-vicepræsidenten Jeffrey Webb fra Caymanøerne være den person, der er blevet udleveret til retsforfølgelse i USA. Han er blandt de syv personer, der blev arresteret.

Skandalen er foreløbig endt med, at Fifas mangeårige præsident, Sepp Blatter, har meddelt, at han vil trække sig fra sin post.

Han blev ellers genvalgt i maj for en ny fireårig periode, men presset voksede på schweizeren for at stoppe. Sepp Blatter har været Fifas præsident siden 1998.

Skandalen handler blandt andet om bestikkelse i forbindelse med tildelingen af værtskaberne for VM i fodbold i 1998 og 2010.

Blatter vil i næste uge rejse til St Petersburg for at deltage i lodtrækningen til kvalifikationen frem mod VM i Rusland i 2018, bekræftede den russiske sportsminister Vitalij Mutko.

- Sepp vil komme. Han bekræftede det over for mig. Han vil også mødes med Ruslands præsident, siger Mutko til avisen Sport Express.

VM-lodtrækningen finder sted lørdag 25. juli, men allerede mandag 20. juli er det planen, at Blatter skal møde pressen for første gang, efter at han sagde op.

Det sker efter et møde i eksekutivkomiteen i Fifa, hvor man skal blive enige om datoen for en ekstraordinær kongres, hvor der skal vælges en ny præsident.

På samme møde vil mulige strukturelle ændringer i Fifa blive diskuteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip