Schweiz udleverer tidligere Fifa-vicepræsident

Eugenio Figueredo kan se frem til at blive udleveret til de amerikanske myndigheder i forbindelse med efterforskningen i hele korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Flere medier oplyser torsdag, at de schweiziske myndigheder har besluttet at godkende udleveringen af den 83-årige Figueredo.

Han er tidligere vicepræsident i Fifa samt vicepræsident i Det sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

Eugenio Figueredo var én af syv Fifa-ledere, som schweiziske myndigheder den 27. maj anholdt på foranledning af de amerikanske myndigheder, hvorefter korruptionsskandalen rullede derfra.

Figueredo har 30 dage til at appellere afgørelsen, oplyser Reuters. Han er den anden af de syv anholdte, tidligere Fifa-ledere, der skal udleveres til USA, efter at en anden tidligere Fifa-vicepræsident Jeffrey Webb i juli accepterede en udlevering.

Sagen handler om, at en række topfolk i Fifa og flere andre personer af amerikanske myndigheder er anklaget i forskellige sager om bestikkelse til et samlet beløb på mere end 150 millioner dollar - over en milliard kroner.

Anholdelserne kom kort før Fifa skulle vælge præsident den 29. maj. Den nuværende Fifa-præsident, Sepp Blatter, nægtede at trække sig og blev genvalgt. Fire dage senere valgte han dog at trække sig fra posten.

Der vælges ny Fifa-præsident den 26. februar 2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip