Schweiz vil udlevere endnu en anklaget i Fifa-skandale

Det schweiziske justitsministerium er klar til at udlevere endnu en af de anklagede i den igangværende Fifa-skandale til retsforfølgelse i USA.

Denne gang handler det om den tidligere generalsekretær for Caymanøernes fodboldforbund Costas Takkas, der står anklaget for at kræve bestikkelse i forbindelse med handel med marketingrettigheder til fodbold-VM.

Takkas blev anholdt sammen med sin formodede medsammensvorne, tidligere præsident for Det Nord- og Mellemamerikanske Fodboldforbund Jeffrey Webb og fem andre personer forud for Fifas kongres i maj.

Han har 30 dage til at appellere afgørelsen om udlevering til USA.

Costas Takkas står til at blive den femte Fifa-person, der bliver udleveret fra Schweiz, siden sagen brød ud.

Tidligere er Jeffrey Webb udleveret til New York, hvor han har erklæret sig uskyldig.

Derudover har Schweiz besluttet at udlevere Eugenio Figueredo fra Uruguay, Rafael Esquivel fra Venezuela og Eduardo Li fra Costa Rica.

I alt er 14 fodboldofficials og marketingfolk under amerikansk mistanke for korruption og hvidvask af penge til sammenlagt omkring en milliard kroner.

Sideløbende er Fifas afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident, Michel Platini, suspenderet i 90 dage, mens Fifas etiske komité undersøger en mistænkelig pengeoverførsel mellem de to fodboldpolitikere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip