Schweizisk politi anholder Canadas mest berygtede seriebankrøver

En mand, der mistænkes for at være Canadas mest berygtede og eftersøgte bankrøver, er blevet anholdt i Schweiz, oplyser landets politi onsdag.

Den 53-årige formodede bankrøver menes at have stået bag ikke mindre end 22 røverier af pengeinstitutter i Canada siden 2010. Manden er fransk-amerikansk statsborger.

Den Springende Røver, som han er blevet omtalt i medier, er tilbageholdt i Geneve, og hvis han bliver udleveret til Canada, risikerer han at skulle tilbringe resten af livet bag lås og slå.

Øgenavnet fik røveren, fordi han under sine første kup sprang ind over bankskranken. Senere skiftede han dog taktik og begyndte at stille sig klar ved bankernes åbningstid, hvor han tvang medarbejdere hen til bankbokse og fik udleveret penge.

Det er uvist, hvor store beløb han er sluppet væk med fra sine togter.

Den canadiske bankorganisation havde udlovet en dusør på 100.000 canadiske dollar, eller hvad der svarer til omkring en halv million kroner, for oplysninger, der kunne føre til hans anholdelse.

Schweizisk politi anholdt manden tirsdag, da han kørte på en trafikeret vej i Geneve. Anholdelsen foregik uden nogen dramatik.

Malcolm Chivers fra Canadian Bankers Association er stærkt tilfreds med, at Den Springende Røver er tilbageholdt.

- Det er naturligvis fantastisk, at han er væk fra gaden. Han var en serierøver. Det skabte stor utryghed hos mange folk, siger han ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip