Schweizisk triumf på Anfield: Basel sender Liverpool ud

09/12/2014

Liverpool er færdige i Champions League efter uafgjort hjemme på Anfield mod FC Basel.

De schweiziske mestre hentede tirsdag aften 1-1 på Liverpools hjemmebane og følger nu suveræne Real Madrid videre fra gruppe B til forårets 1/8-finaler.

Selv om opgaven mod Basel på forhånd ikke virkede helt umulig for Liverpool, så ramte manager Brendan Rodgers' spillere et nyt lavpunkt i en i forvejen elendig sæson.

Gæsterne var langt det bedste hold, og det var på ingen måde ufortjent, at Fabian Frei efter 25 minutter bragte Basel foran med en velplaceret, flad afslutning.

Schweizerne havde forinden broderet sig flot igennem Liverpools forsvar, inden Frei fra kanten af feltet gjorde det til 1-0.

Liverpool bød først i det sidste kvarter ind med et modtræk. Anfører Steven Gerrard og holdkammeraterne blev i perioder nærmest udspillet af de teknisk stærkere og bedre kombinerende modstandere.

Efter en times spil var Taulant Xhaka tæt på at fordoble Basels føring, men hans skud gik lige forbi stolpen.

Umiddelbart efter den store mulighed dummede Liverpools Lazar Markovic sig, da serberen strakte sin ene arm ud mod en modspiller.

Det kostede en udvisning, og så skulle holdkammeraterne forsøge at redde stumperne med blot 10 spillere på banen.

Steven Gerrard gjorde sit til at få Liverpool videre. Først jagtede han en løs bold, men blev blokeret af gæsternes målmand.

10 minutter før slutfløjt hamrede 34-årige Gerrard så udligningen til 1-1 ind på et frispark, der blev klemt op i målhjørnet.

Det antændte for alvor håbet om et comeback, og FC Basels målmand Tomas Vaclik havde blandt andet en stærk redning på målstregen på et hovedstød fra Jordan Hendersson.

I gruppens anden kamp vandt spanske Real Madrid med 4-0 på hjemmebane over bulgarske Ludogorets.

Cristiano Ronaldo åbnede med et mål på straffespark, inden Gareth Bale gjorde det til 2-0 før pausen. I anden halvleg cementerede Alvaro Arbeloa og Alvaro Medran værternes sejr.

Real Madrid er videre til 1/8-finalerne med maksimale 18 point med FC Basel på andenpladsen. Schweizerne endte på syv point.

Liverpool fik samlet fem point sammen i gruppe B og kan trøste sig med, at det rækker til en plads i Europa League til foråret.