Scorsese: DiCaprio gav mig gnisten tilbage

Den legendariske filminstruktør Martin Scorsese er manden bag utallige, succesrige film. Men selv en talentfuld instruktør kan miste gnisten, måtte Scorsese sande.

Efter at have instrueret et hav af blockbustere, følte han pludselig, at hans passion for filmproduktion havde nået et lavpunkt, skriver Female First. Men det kunne samarbejdet med Leonardo DiCaprio heldigvis ændre på. 

- Samarbejdet genantændte min entusiasme for at lave billeder. Der er altid noget mere, der er altid mere at grave frem med ham. Han fortsætter med at gå dybere og dybere, siger Scorsese til The Hollywood Reporter.

De to har tidligere arbejdet sammen i filmene "Gangs of New York", "The Departed", "The Aviator" og "Shutter Island" - og nu er de altså endnu en gang aktuelle med filmen "The Wolf of Wall Street", der får premiere i begyndelsen af det nye år.

- På det tidspunkt, hvor vi lavede "The Aviator", havde jeg lavet film i noget nær 35 år. Jeg måtte spørge mig selv, hvad jeg ville bruge min tid på? Og eftersom jeg blev ældre, hvad havde jeg at sige? Er det værd bruge tiden på det og gennemgå hele processen? Det tager halvandet til to år af mit liv hver gang, fortæller Martin Scorsese.

Men de mange spørgsmål besvarede mere eller mindre sig selv, da han igen begyndte at samarbejde med Leonardo DiCaprio.

- Leo's arbejdsglæde og evne til at tage chancer gjorde mig atter begejstret. "Gangs of New York" var et massivt projekt, og har været det i mange, mange år - og jeg var tappet for energi efter det. Men "Aviator" var den film, hvor han trak mig med igen, og jeg sagde "Åh ja, jeg er interesseret". 

Den erfarne filminstruktør er skeptisk omkring film og deres indflydelse på verden, men han mener dog, at de kan spille en vigtig kulturel rolle. 

- Det er ligesom alt andet - en bog, et maleri eller musik - hvis det bliver hos dig, og hvis det er en del af kulturen, kan det måske gøre fremskridt, lyder det beskedent fra en af verdens største filminstruktører.

Newspaq

 

Dagens Gossip