SDU-mindefond uddeler to priser

Overlæge Jesper Grau Eriksen og gæsteforsker Björn Alexander Blomberg, begge fra Odense Universitetshospital, har hver modtaget 200.000 kroner til deres forskning. Pengene kommer fra Anna Marie og Christian Rasmussens Mindefond, som i år er blevet uddelt for sidste gang.

Jesper Grau Eriksen, 44 år, er overlæge på Onkologisk Onkologisk Afdeling og han er har siden sin ph.d.-afhandling i 2004 været en central person i forskning og udvikling af strålebehandling af hoved-hals kræft. Der er tale om et område, hvor Danmark i international sammenhæng er blandt de førende.

Björn Alexander Blomberg, 25 år, blev i sommer færdiguddannet som læge ved Utrecht Universitet. Som gæsteforsker På Nuklearmedicinsk Afdeling i Odense har han stået for et pionerprojekt, hvor man med brug af PET/PET/CT-scanning kan opdage åreforkalkning. Meget tyder på, at metoden kan opdage forkalkningen flere år, måske årtier, før alle andre metoder.
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip