SDU-rektor vil ikke udelukke fyringer efter 2016

Det kan ikke udelukkes, at Syddansk Universitet også må afskedige og afvikle stillinger.

Det siger Henrik Dam, som er rektor på Syddansk Universitet, efter Københavns Universitet bliver nødt til at skære 532 stillinger.

Nedskæringen vil omfatte både undervisere, forskere og ansatte i service og administrativt arbejde og sker på grund af regeringens besparelser i forbindelse med finansloven.

Også Syddansk Universitet har måttet lide et tab som følge af besparelserne. I år budgetterer universitetet med et underskud på 70 millioner kroner.

- I 2016 tager vi det tab, som vi lider som følge af finansloven, over vores egenkapital. Og så skal vi finde ud af, hvordan vi skal forholde os de næste tre år. Om det fører til afskedigelser, kan jeg ikke sige endnu, for vi er ikke færdige med processen, siger Henrik Dam til Ritzau.

Det vil hurtigt kunne mærkes, når der er færre forskere til at uddanne unge generationer, siger rektor ved Syddansk Universitet, Henrik Dam.

- Det har betydning for den forskning, der kommer til at foregå. Og i og med vores uddannelser er forskningsbaserede, kommer det også til at gå ud over dem, siger han.

Fra rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsen lyder det ligeledes, at det ikke er en lys fremtid, som universiteterne går i møde, hvis politikerne fastholder deres sparekurs.

I alt skal Københavns Universitet spare 500 millioner kroner, som svarer til cirka seks procent af den samlede omsætning.

- Det er en ulykkelig situation for de medarbejdere, der bliver ramt.

- Men det, som jeg er mest bekymret for, er, hvad der er den politiske langsigtede tænkning med universiteterne, siger Ralf Hemmingsen til Ritzau.

Fra undervisnings- og forskningsminister Esben Lunde Larsen lyder det, at besparelserne er nødvendige.

- Det er altid svært at vende en økonomi, som er gået opad i mange år. Og det gør selvfølgelig ondt på KU og hele sektoren, siger Esben Lunde Larsen til Ritzau.

- Jeg er ikke gået ind i konsekvenserne af besparelserne for den enkelte institution, fordi jeg har tillid til, at ledelserne håndterer udmøntningen af besparelserne, som de finder bedst, siger ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip