Se 570 kilo meteor fundet i russisk sø

1145 personer kom til skade og 2962 bygninger blev ødelagt, da en meteor i februar slog ned nær den russiske by Tjeljabinsk øst for Uralbjergene. Det fleste kvæstede blev ramt af flyvende glasskår fra de tusindvis af smadrede ruder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Nu har forskere fundet resterne af meteoren i den nærliggende sø Chelyabinsk. Onsdag blev stenen fra rummet så hævet fra søbunden, og den viste sig at veje 570 kilo. Kort efter brækkede den i mindre stykker.

Den amerikanske rumfartsadministration NASA vurderede efter nedslaget, at meteoren havde haft en diameter på cirka 15 meter og vejede omkring 10 ton, da den eksploderede i en ildkugle, der var skarpere end sollyset.

LÆS OGSÅ: Meteorregn kunne sagtens have smadret Danmark

Man fandt hurtigt frem til søen, hvor resterne af meteoren havde ramt jorden, da et otte meter bredt hul i isen afslørende landingsstedet. Men først nu lykkedes det at få stenen bjærget.

Der var ingen, der havde forudset meteoren. Men ifølge NASA sker den slags meteornedslag én gang hvert 100. år. Skaderne efter nedslaget løb op i 75 millioner kroner.

Se video af meteornedslaget og billeder af den bjærgede sten herunder: 

 

Dagens Gossip