Se billeder fra redningsaktion: Hval vågede over fanget ven

Skrevet af Lotte Sørensen

|

07/10/2013

Dagens topnyheder

Det var en særligt livsbekræftende oplevelse for turisterne at være på hvalsafari ved den canadiske ø Nova Scotia forleden. Her opdagede besætningen på den lokale hvalspotterbåd nemlig en pukkelhval, der var blevet viklet ind i reb fra nogle ruser. 

Hvalen var en gammel kending ved navn Foggy, og hun kunne ikke bevæge sig og hældede til den ene side på grund af vægten fra fiskeudstyret.

Læs også: Ny video: Vestjyder overrasket af hval under fisketur

Ved hendes side var en anden hval, som har fået navnet Grommet. Og der blev Grommet, mens reddere forsøgte at skære Foggy fri. Det skriver thechronicleherald.ca.

For redderne var tydeligt, at Grommet var bekymret for sin ven, og at han ikke var tryg ved at lade redderne komme for tæt på.

- Nogle gange blander andre hvaler sig, fordi de er bange for, at vi gør mere skade end gavn, siger Jerry Conway, der var en del af holdet, der forsøgte at få Foggy fri.

Læs også: Se billederne: Hval er strandet ved Houstrup Strand

Til sidst lykkedes det at skære rebene over, og Grommet fejrede det ved at lave et flot spring foran redderne og de nysgerrige turister.

- Jeg vil udfordre enhver, der mener, at mennesker er det eneste intelligente og empatiske dyr. Grommet veg aldrig fra Foggys side, skriver guiderne fra hvalspotterbåden på Facebook.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Da vi sidst så dem, svømemde de to hvaler side om side rundt i bugten. Og alle på bådene smilede stort, skriver de videre.

De forevigede redningsaktionen - se billederne her.