Se billederne: 1,5 ton isblok lyste op i København

I dag landede en godt 1,5 ton krystalklar isblok af verdens nok mest perfekte is på Gammeltorv midt i København og gav hundredvis af københavnere muligheden for at komme lidt tættere på Europas sidste vildmark, det svenske Lapland.

Isblokken er den første i rækken af tre kæmpe isblokke, der udover København også lander i Odense og Aarhus i den kommende uge.

Den godt 1,5 ton tunge laplandske isblok, der mandag landede midt på Gammeltorv i København, var smukt oplyst og ikke til at overse i byens centrum. Isen kom hele vejen fra floden Torne Älv i det svenske Lapland, hvor den er krystalliseret gennem en lang, naturlig modningsproces i floden. Isen er udskåret af floden et særligt sted, hvor strømmen i floden skaber den krystalklare isblok.

Udover at se den 1,5 ton tunge isblok fra Europas sidste vildmark, oplevede Københavnerne også en af Danmarks bedste is-skulptører, Søren Cip Nielsen, transformere en kæmpe isblok om til en fantastisk isskulptur.

Forbipasserende fik også chancen for at vinde en rejse til Lapland. Der blev hakket i isen, trampet på isen, og den smeltede i hånden, for i én af de flere hundrede isterninger, som blev uddelt, gemte sig en rejse. Det blev Jane Kjærgaard fra København, der vandt rejsen og nu får muligheden for at opleve alt, hvad det svenske Lapland byder på.

Isblokken i København var den første af tre kæmpe isblokke, som den kommende uge vil lande i Danmark. På torsdag lander endnu en isblok på Banegårdpladsen i Odense og på mandag lander den sidste isblok ved Musikhuset i Aarhus. Isblokkene skal skabe opmærksomhed omkring Lapland, som man fra den 20. december kan flyve direkte til fra København.

 

Dagens Gossip