Se billederne: 30.000 gæstede træskibfestival

Med temperaturer omkring 25 grader var vejret perfekt til pinsens træskibsfestival, og mange benyttede sig da også af muligheden for en maritim oplevelse af de helt store. Arrangørerne havde sørget for et væld af aktiviteter – fra åbne skibe og demonstration af gamle skibshåndværk til beachfodbold og sømandscarbaret.

Når gæsterne gik rundt på havneområdet blev de desuden mødt af mindre koncerter, udklædte fortællere, hestevogne og meget andet.

- Det har handlet om summen af helheden. En masse mindre begivenheder, der smelter sammen til én oplevelse. Det var ambitionen, og når jeg har snakket med folk på pladsen, lyder det til, at det er lykkedes til fulde, siger Mikkel Thorning, der har været Holbæk Kommunes tovholder på træskibsfestivalen.

Det store arrangement var, ifølge Mikkel Thorning, kun muligt på grund af massiv frivillig opbakning:

- Det har været en fornøjelse med alle de frivillige og det kæmpe engagement, de har lagt i festivalen. Alle bidrog til den fantastiske stemning, som blev meget kendetegnende for vores arrangement. Hjemmeværnet styrede ikke kun trafikken, de tog da også lige initiativ til at dele programmer ud og hilse på folk, når de kom.

Den energi fandt jeg mange steder på pladsen, og det smittede helt tydeligt af på gæsterne, fortæller han.               

Besøg fra Flensborg

Træskibsfestivalen havde udgangspunkt i Træskibs Sammenslutningens pinsetræf, der hvert år holdes et nyt sted i landet. I 2014 flytter det dog lige syd for grænsen, da Flensborg har sagt ja til at være værtsby. Derfor havde borgmester Simon Faber lagt vejen forbi Holbæk.

Kultur- og fritidschefen i Holbæk Kommune, Brian Ahlquist, forventer, at kontakten til Flensborg kan bruges i kommunens fremtidige arbejde med arrangementer som træskibsfestivalen:

- Vi har en ambition om at holde flere kulturarrangementer, fordi det skaber aktivitet i byen og viser, at Holbæk Kommune er et levende sted for både lokale og turister. Den kontakt, vi nu har skabt til Flensborg, vil vi udnytte til at skabe fælles udviklingsprojekter, der kan gøre os klogere på denne type arrangementer.

Holbæks kulturelle sjæl

Holbæk Kommune, kulturinstitutioner, Holbæk Erhvervsforum og Visit Holbæk skal desuden i gang med at konkretisere og finde frem til "sjælen" i de kulturbegivenheder, byen og kommunen skal arbejde med fremadrettet.

- Tanken er, at år efter år skal dygtiggøre os. Og uden vi skal drage konklusionen allerede nu, kan elementer som teater, originalitet og fjorden forventes at blive centrale elementer, fortæller kultur- og fritidschefen.

Næste kulturbegivenhed er regentparrets besøg den 3. juni.

 

Dagens Gossip