Se billederne: Alverdens ledere marcherer i Paris

Med den franske præsident, François Hollande, i spidsen er en større forsamling af politiske ledere fra Europa og resten af verden søndag eftermiddag på vej på march gennem Paris' gader for at byde terroren trods.

- Det er et meget vigtigt øjeblik. Det er første gang, vi som ledere og folk i Europa kan sende et samlet budskab om fremtidens Europa, siger den italienske premierminister, Matteo Renzi, da han forlader en frokost i præsidentpaladset, Elysée, på vej ud på marchen.

- Europa er ikke bare det sted, der har sikret vores egen generation fred i 70 år. Det er også fremtidens Europa. Hvis Paris bliver angrebet, og hvis terrorister forsøger at smadre vores værdier, så kan vi komme med et meget stærkt svar, siger Renzi.

Ud over Renzi er det kun Luxembourgs premierminister, Xavier Bettel, der stopper for at give pressen et par ord med på vejen, inden de sammen med blandt andre Jordans konge, Tysklands forbundskansler, Israels premierminister og Danmarks statsminister markerer deres sammenhold efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i onsdags i Paris.

- Det er vigtigt at vise, at vi står sammen. Vi har både muslimer og den israelske premierminister med her i dag, og det er vigtigt at vise sammenholdet.

- Vi skal ikke stigmatisere og sige, at alle muslimerne går en anden vej. Det ville være det værste, vi kunne gøre i dag, siger Bettel.

Den luxembourgske leder mener, Europa kan være nødt til at stramme sin indsats mod terror. Men han maner også til besindighed.

- Vi er nødt til at tage truslen meget alvorligt, og vi er nødt til at sende stærke signaler. Hvis vi bare kom her i dag og så glemte det hele i morgen, ville det jo være spild af tid.

- Men det nytter heller ikke noget, hvis vi fra den ene dag til den anden glemmer de friheder og rettigheder, vi har kæmpet for. Vi må bare erkende, at der er felter, hvor vi stadig er svage. Og så sørge for at finde den rigtige balance, siger Bettel.

Med på marchen er også den danske justitsminister, Mette Frederiksen (S), der tidligere på dagen betegnede det som rørende og smukt at skulle være med til at overbringe Frankrig hele Danmarks sympati og solidaritet.

- Det er en meget speciel dag, og jeg oplever et Paris tynget af sorg.

- Jeg tror, at hele Frankrig ligesom vi andre føler, at det er et angreb på alt det, vi står for. Det frie ord, den frie pen, vores demokrati og vores ytringsfrihed, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip