Se billederne: Babyelefanten døde af hjertefejl

Elefantungen som natten til mandag blev født i Københavns Zoo døde af en hjertefejl. Sådan lyder konklusionen, efter ungen i dag blev obduceret.

Dyrlægen tog elefantungens hjerte med til nærmere undersøgelse, og nu oplyser Københavns Zoo, at der var et stort hul mellem hjertets forkamre. Hullet gjorde, at hjertet ikke kunne pumpe blodet rundt i kroppen og dermed havde babyelefanten ingen chance for at leve.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Der var tale om en relativt stor hunelefant på 91 kilo. Babyunger vejer normalt mellem 80 og 100 kilo, og ungen var fuldt færdigtudviklet.

Elefanten Surin fødte ungen mandag morgen klokken 3.15. Obduktionen viste også, at ungen havde nået at få en smule luft i lungerne, inden hjertefejlen satte en stopper for dens liv.

SE OGSÅ: Billeder og video: Elefantungen Kaho Sok kom ud at lege

Den døde elefant blev liggende i elefanthuset frem til tirsdag morgen, så flokken havde mulighed for at tage afsked med den.

Da personalet i dag klokken 8.30 hentede ungen for at obducere den, skete det uden dramatik. Surin viser dog stadig tegn på, at den er påvirket af dødsfaldet.

SE BILLEDER FRA OBDUKTIONEN HERUNDER:   

 

Dagens Gossip