Se billederne: Brandmænd lader lade og 1000 høballer brænde

Michael Lauritsen

|

21/07/2013

Dagens topnyheder

Selv om det stadig brænder i en halmlade i Dronninglund, så er brandslangerne blevet rullet sammen igen. Ilden, der startede natten til søndag i laden med 1.000 bigballer, er under kontrol, og derfor gør brandvæsnet ikke yderligere for at slå flammerne ned.

»Brandvæsnet har oprettet det, man kalder en brandvagt. Vedkommende holder øje med branden uden at gøre noget aktivt for at slukke den, og så lader man bare ilden brænde ud,« siger vagtchef Henrik Hyldig fra Nordjyllands Politi.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Brandvæsnet har taget beslutningen om at lade branden dø ud af sig selv, fordi laden var fyldt med halm, mens selve bygningen er lavet af træ. Ingen af delene står derfor til at redde.

Hvordan branden startede, er endnu ikke slået fast, men den seneste tids høje temperaturer kan have spillet ind. I hvert fald har politiet konstateret, at der ikke ligger en forbrydelse bag.

»Vi har været ude for at finde ud af, om der er sket noget kriminelt, men der er ikke noget, der indikerer, at branden er påsat,« siger Henrik Hyldig.

Det er nu op til brandvæsnet at finde frem til brandårsagen, når ilden er døet ud. Det kan dog tage tid, før flammerne giver op, fastslår vagtchefen.

»Det kan nemt komme til at vare flere døgn, men det kan også være, at det brænder ud i morgen tidlig,« siger han.

SE BILLEDERNE HER: