Se billederne: Den midtjyske ulv æder krondyr

Der er ingen tvivl om, at det er en ulv, som boltrer sig i Store Hjøllund Plantage sydvest for Silkeborg. Det mener pattedyrsekspert Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

I fredags blev ulven spottet og fotograferet af journalist og jæger Max Steiner i Store Hjøllund Plantage, og derfor tog pattedyrseksperten forleden af sted sammen med ham for at opspore det store dyr.

Mellem granerne i plantagen fandt mændene hurtigt ulvens poteaftryk, og kort efter faldt de over endnu tydeligere tegn på ulvens tilstedeværelse. Inde under granerne lå der mængder af krondyrpels og resterne af en mavesæk, og i nærheden lå et totalt afpillet krondyrkadaver.

- Overalt var der store potespor, som stærkt tydede på ulv. Formentlig er dette det første bevis på, at ulven sagtens kan finde føde i den danske natur, oplyser Thomas Secher Jensen i en pressemeddelelse fra Naturhistorisk Museum.

Ulven er altså tilsyneladende i stand til at nedlægge krondyr, og bestanden af krondyr og rådyr i det midtjyske er så stor, at rovdyret har rigeligt med føde i området.

- Ulven har en naturlig plads i økosystemet, men med de store tætheder af byttedyr vil ulven formentlig ikke kunne påvirke bestanden af hjortevildt, lyder det fra pattedyrseksperten.

Naturhistorisk Museum har udtaget prøver til DNA-analyser, der kan medvirke til en sikker identifikation af ulven, ligesom resterne af krondyret skal undersøges. Forskerne glæder sig meget til, at resultaterne begynder at tikke ind.

 

Dagens Gossip