Se billederne: Disse MGP-favoritter er i finalen

Refshaleøen i København dannede tirsdag aften ramme om den første semifinale i Eurovision, hvor 16 lande blev skåret ned til 10.

Blandt dem, der sikrede sig en plads i finalen er Sverige og Armenien, der på forhånd er spået gode chancer for at tage sejren af bookmakerne.

Armeniens bidrag er sangen "Not Alone", der bliver fremført af sangeren Aram Mp3, mens Sverige i år stiller op med sangen "Undo" af Sanna Nielsen. Begge sange er ballader.

Følg med i alt om Grand Prix'et på Facebook - Klik her

I finalen får også Rusland, Island, Montenegro, Aserbajdsjan, Ungarn, San Marino, Holland og Ukraine lov at kæmpe om trofæet og retten til at være Eurovision-værter næste år.

Emmelie de Forest, der sidste år sørgede for dansk sejr i Eurovision i Malmø, åbnede ballet med en version af sin vindersang "Only Teardrops" flankeret af et stort kor, mens Lise Rønne, Nikolaj Koppel og skuespilleren Pilou Asbæk guidede seere og publikum igennem aftenen.

Undervejs viste de rekorder fra tidligere Eurovision-shows og en humoristisk video af København set gennem meget nationalistiske briller.

Anden semifinale afholdes torsdag aften, og bliver sendt direkte på DR1 klokken 21.00. Her skal blandt andet Norge og Finland dyste om finalepladser, når 15 lande bliver skåret ned til 10.

Da Danmark i år er værtsland for Eurovision, er Basim og sangen "Cliche Love Song" garanteret en plads lørdagens store show. Også Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien og Storbritannien er direkte i finalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip