Se billederne: Europas skjulte julemarkeder

Julemarkeder findes overalt, men normalt er det julemarkederne i hovedstæderne der løber med opmærksomheden.

Er man på udkig efter fantastiske, men knap så omtalte, julemarkeder så giver trivago dig her fem alternativer rundt om i Europa. På disse julemarkeder vil besøgende blive mødt med gløgg, juletræer, flotte dekorationer, slik, kager og naturligvis lokale specialiteter.

Uanset om man er mest til julespil, skøjteløb eller festlige parader, så vil disse markeder få den rette stemning frem hos enhver.

Jarmark Bozonarodzeniowy (Wroclaw, Polen)

"Jarmark Bozonarodzeniowy" i Wroclaw starter fra Swidnicka Street og løber frem til torvet i den gamle bydel. I de mange juleboder, vil besøgende finde en lang række regionale specialiteter, såsom den typiske saltede Oscypek-ost lavet af fåremælk, samt stegt og røget fisk af enhver art.

Julemarkedet byder desuden også på internationale delikatesser såsom ungarske kalachs, ristede italienske kastanjer, traditionelle litauiske kødretter, søde franske desserter og naturligvis et stort udvalg af alverdens oste.

Det specielle ved dette julemarked er de udklædte folk som ligner dværge. Finder du en af de udklædte skal du skynde dig at stryge dennes hat 3 gange, så får man nemlig en gave.

Markedet er åbent dagligt fra kl. 10- 21 frem til 22. december.

Leuvense Kerstmarkt (Leuven, Belgien)

Julemarkedet på Ladeuzeplein i Leuven udgøres af blandet andet 140 festligt dekoreret boder, og er dermed langtfra så stort som det mere kendte julemarked i Bruxelles.

Ikke desto mindre er ”Leuvense Kerstmarkt” ganske hyggeligt, og gæsterne vil finde telte med originale gaveideer og belgiske lækkerier, såsom de traditionelle vafler. Hver aften skaber nationale musikere en speciel atmosfære på den centrale plads. I Julemandens ”skjulte” landsby kan de mindste gæster lytte til eventyrfortællinger eller nyde en tur i en miniature damp karrusel.

Har man tid til overs i Leuven, kan man være heldig at få en jule-rundvisning på det anerkendte bryggeri Stella Artois.

Julemarkedet i Leuven er åbent fra 12-22. december. Mandag-onsdag 14 – 22, torsdag-lørdag 11 – 23, søndag 11-22. 22 dec. fra 11-20.

Magisch Maastricht (Maastricht, Holland)

Vrijthof-pladsen i Maastricht omdannes mellem 30. november og 30. december til en stor legeplads for store og små sjæle.

Midt på pladsen finder man en 800 kvadratmeter stor skøjtebane, mens man rundt om støder på festlige boder, live musik, teater forestillinger og stande med traditionelle hollandske pandekager.

Det er desuden muligt at få et overblik over festlighederne fra det 60 meter høje pariserhjul eller den to-etagers nostalgiske karrusel. For de mere rolige sjæle kan en tur med byens juletog i stedet anbefales.

Åbningstider: Mandag-onsdag 11-20, Torsdag-lørdag 10-22, søndag 12-18. 24 december 11-18.

Mercatini di Natale Merano (Merano, Italien)

Julemarkedet i Merano åbner i år boderne for 27. gang. Byen med knap 40.000 indbyggere er beliggende i Sydtyrol i Italien, og julemarkedet strækker sig langs byens fortryllende promenade.

På Piazza Terme vil besøgende, i boder formet som overdimensionerede julekugler, finde traditionelle specialiteter fra Sydtyrol. Dette inkluderer blandt andet masser af bacon, legetøj af træ og alverdens produkter af fåreuld.

Dette hyggelige julemarked giver desuden børnene rig lejlighed for at udfolde deres kreativitet, blandt andet ved at give dem mulighed for at lave deres egne julegaver eller bage julekager til hele familien.

”Mercatini di Natale Merano” er åbent frem til 6. januar 2014. mandag-torsdag 10-19, Fredag, lørdag og helligdage 10-19.30. 24. og 31. december 10-16.30. 1. januar 12-19. Lukket 25 december.

Jul i Den Gamle By (Aarhus, Danmark)

Når de danske julemarkeder bliver vurderet løber Tivolis julemarked som regel med størstedelen af opmærksomheden. Den Gamle By i Aarhus byder dog også på et julemarked som bestemt er et besøg værd.

Juleboderne er åbent indtil 23. december og tilbyder masser af muligheder for at gøre unikke julekøb af hjemmelavede produkter. Med klassiske æbleskiver, frikadeller, spegepølser, specialøl og hjemmelavet snaps er der også mulighed for at forkæle ganen.

Jul i Den Gamle By er mere end et julemarked, og rundvisninger og udstillinger gør det muligt for besøgende, at få et autentisk indblik i hvordan danskerne har fejret julen i næsten 400 år.

Åbningstider for Jul i Den Gamle By: 16. november-23 december (Hverdage 9-18 og weekender 10-18). 26.-30. december (10-17). Lukket den 24, 25, 31 december og 1. januar.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip