Se billederne: Her skal det Europæiske Melodi Grand Prix afholdes næste år

Holger Madsen

|

02/09/2013

Dagens topnyheder

Der bliver ikke noget internationalt Melodi Grand Prix til hverken Herning, Aalborg eller andre byer i Jylland i 2014.

I dag meddeler DR nemlig, at Det Europæiske Melodi Grand Prix 2014 skal afholdes i København.

Nærmere bestemt bliver det B&W-bygningerne på Refshaleøen, der lægge rammerne til de tre store shows.

Danmark er jo vært, efter at Emmelie de Forest og Danmark vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest) i Malmø.

Læs også: MGP i København bliver en folkefest

Og nu er afgørelsen faldet. Det bliver København, som bliver værtsby og skal tage imod de mange tusinde gæster fra hele Europa.

B&W-hallerne på Refshaleøen bliver rammen om de tre musikshows: Finalen den 10. maj 2014 og to semifinaler den 6. og 8. maj.

De gamle og historiske skibsværftshaller på Refshaleøen i Københavns Havn er en enestående mulighed for at skabe nogle nye rammer for showet og revitalisere det med respekt for traditionerne, mener DR.

Læs også: Her vinder Emmelie de Forest Eurovision Song Contest - billedserie

For netop rammerne har været afgørende for valget. Tanken er, at Refshaleøen bliver omdannet til Eurovision Island, hvor alle danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om Eurovision Song Contest.

- Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Eurovision Song Contest skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget, vi kan samles om, begejstres over og glædes ved – både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover, siger generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn.

Hvad mener du? Er Refshaleøen i København det rigtige valg?