Se billederne: Islamister skyder til måls efter kendte danskere

Holger Madsen

|

27/08/2013

Dagens topnyheder

Det er dansktalende oprøre i Syrien, der i videoen bruger billeder af kendte danskere som skydeskive.

Blandt dem er Naser Khader, Kurt Westergaard, Lars Hedegaard, Morten Storm, Anders Fogh Rasmussen og Ahmed Akkari.

I videoen kan man blandt andet se Abu Khattab, der er en central figur i den yderliggående salafist-bevægelse "Kaldet til Islam", tale.

- Derfor mine kære brødre, som profeten sagde: Særligt styrken ligger i at sigte. Derfor er det vigtigt, at vi sigter mod de frafaldne muslimer og vantro, som angriber Islam, lyder det fra  Abu Khattab i videon, der er blevet fjernet af YouTube igen.

SE OGSÅ: Se billederne: Akkaris aften blandt gamle fjender

Derefter skyder han på mål mod billederne af danskerne.

Den tidligere operative chef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, siger til DR, at videoens indhold formentlig vil være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trusler.

- Det er helt klart en trussel, men det er endnu vigtigere, at PET vurderer, om det udgør en reel risiko, mener han.

Og Ahmed Akkari, der i den seneste tid, har rettet en skarp kritik af islamister, er overrasket over voldsomheden i videoen.

- Det er utrolig ubehageligt, at det kan komme der til. Jeg har bare stået med en krus i hånden ved et arrangement. Men det viser også, hvor langt væk fra fornuften disse mennesker er,« siger han til b.dk med henvisning til, at det billede, som islamisterne i videoen skyder til måls efter, viser Akkari med et krus med et billede af en af de 12 Muhammed-tegninger.

Et krus Akkari fik overrakt ved et arrangement torsdag i Trykkefrihedsselskabet.

KLIK PÅ BILLEDER FOR STOR STØRRELSE: