Se billederne: Liverpool lammetæver topholdet Arsenal

08/02/2014

Liverpool tildelte lørdag Premier League-førerholdet Arsenal en syngende lussing, da holdet hjemme på Anfield vandt 5-1 efter en forrygende indledning på kampen.

Og det endda helt uden at klubbens suveræne ligatopscorer Luis Suarez fik nettet.

Det behøvede han nu heller ikke, for holdkammeraterne var knivskarpe og lukkede opgøret allerede efter knap 20 minutters spil.

Da havde Daniel Sturridge lige scoret for syvende kamp i træk til stillingen 4-0, og Arsenal var slet ikke stemplet ind i kampen endnu.

Der var da også kun lige fløjtet op, da Martin Skrtel kom først på et frisparksindlæg bragte sit hold foran.

Samme Skrtel øgede med et lækkert hovedstød til 2-0 lidt senere, inden Raheem Sterling gjorde det til 3-0.

Arsenal-spillerne virkede helt forstenede efter den fjerde scoring, og rekordbøgerne blev hevet frem for at se, om nogle af dem måske skulle skrives om.

Sterlings andet mål i kampen til 5-0 faldt kort efter pausen, og så havde Liverpool kurs mod en tangering af klubrekorden for den største Premier League-sejr.

Det ville have krævet endnu et mål, men så vidt kom det dog ikke.

En halv time før tid forsøgte Arsenal-manager Arsène Wenger med en tredobbelt udskiftning at puste lidt liv i sit mandskab.

Det hjalp også på spillet, og for første gang i kampen lykkedes det gæsterne at spille sig frem til nogenlunde chancer.

En af dem resulterede i et straffespark, som Mikel Arteta omsatte til mål. Der var dog ikke megen trøst over reduceringsmålet, som også blev kampens sidste.

1-5-nederlaget betyder nemlig, at Arsenals førsteplads er i fare. Både Manchester City og Chelsea kan overhale ligaduksene senere lørdag.

Begge hold er to point efter Arsenal og møder henholdsvis Norwich og Newcastle.

Skadede Daniel Agger var i øvrigt ikke med i Liverpool-truppen, mens Nicklas Bendtner sad på bænken hele kampen og ikke havde andel i Arsenal-nederlaget.