Se billederne: Pytlicks tropper nærmer sig VM-formen

30/11/2013

Det danske kvindelandshold i håndbold nærmer sig VM-formen, en uge inden holdet tager hul på slutrunden i Serbien.

Jan Pytlicks tropper leverede en udmærket indsats, da de tog en klar 34-21-sejr over Tjekkiet på hjemmebane i Graakjær Arena i Holstebro. Stillingen var 17-9 ved pausen.

Tjekkiet voldte ellers danskerne visse problemer, da de to hold mødtes i mellemrunden ved sidste års EM, hvor Danmark vandt 33-30. Men tjekkerne var lørdag langt fra det niveau og var underlegne på alle ledder og bredder.

Pytlick måtte ellers se bort fra førstemålvogter Cecilie Greve, der er ramt af et hold i nakken, men afløseren, Rikke Poulsen, havde flot fat i de tjekkiske skytter.

Der er stillet spørgsmålstegn ved det danske forsvarsspil, og derfor var det opløftende, at man kunne holde Tjekkiet nede på ni scoringer før pausen og i øvrigt tilspille sig en stribe kontrachancer, der gav "nemme" mål til Ann Grete Nørgaard og Mette Gravholt.

Danmark gik til pausen med en føring på otte mål, og billedet ændrede sig ikke i anden halvleg, hvor forspringet straks blev udbygget.

Der var dog tendens til slendrian midtvejs i anden halvleg, hvor angrebsspillet blev for langsomt, men efter en timeout kom der igen styr på tingene.

De danske spillere skal dog være bedre til at udnytte de helt oplagte målchancer. En stribe muligheder blev brændt, og sejren kunne have været langt større.

Især i kontraspillet viste danskerne dog VM-takter, men der skal stærkere modstand til, før man for alvor kan vurdere, hvor Pytlicks mandskab står.

Den modstand kommer formentlig søndag, når Danmark i sidste testkamp møder Spanien.