Se billederne: Real Madrid videre trods nederlag i Istanbul

Skrevet af Elo Christoffersen

10/04/2013

Der blev spekuleret lidt i, at Real var uden de karantæneramte Xabi Alonso og Sergio Ramos, men en storklub som Real Madrid har en spillerstab, der kan håndtere sådan en situation.

Der blev også hentet eksempler fra fortiden, hvor hold har vendt et tremåls nederlag til sejr i returkampen. Deportivo La Coruna gjorde det mod AC Milan i 2004. Tabte 4-1 i Italien og vandt derefter 4-0 hjemme.

Men vi taler altså om et Real Madrid-hold, der med José Mourinho ved træner-roret inden kampen i Istanbul havde spillet 16 udekampe i Champions League. Og scoret i dem alle.

Og det gjorde Real Madrid også i Mourinhos 17. udekamp med holdet. Efter lidt mere end syv minutters spil sløsede det tyrkiske forsvar, da bolden skulle cleares efter hjørne.

Mesut Özil samlede op, spillede hurtigt Sami Khedira i højre side, der i et Galatasaray-forsvar i ubalance fandt Ronaldo midt for mål og 1-0. Bang-bang-bang. Dermed så den kamp ud til at være afgjort.

Det var Ronaldos 47. mål i hans 47. kamp i denne sæson. Og det pillede brodden af det ellers frygtede og fanatiske hjemmepublikum på Türk Telekom Arena. Lige indtil Eboues slamdunk af en udligning i 57. minut.

Så vågnede troen i tyrkerne. Og da Wesley Sneijder og Didier Drogba, to af Mourinhos gamle gladiatorer, på to minutter med genialiteter bragte Galatasaray foran 3-1, eksploderede Istanbul.

Real vaklede og var rystet en periode. Men helt tæt på miraklet kom tyrkerne aldrig. Det forhindrede Ronaldos fest-spoiler af et hurtigt udebanemål og hans 48. sæsonmål i slutsekunderne til slutresultatet 3-2.