Se billederne: Storsmilende Malala mødte dronning Elizabeth

Den pakistanske pige Malala Yousafzai, der overlevede at blive skudt i hovedet af Taliban, var storsmilende og slog flere gange over i latter, da hun fredag mødte dronning Elizabeth og prins Philip på Buckingham Palace.

Den 16-årige pige mødtes med den britiske monark ved en reception for unge, uddannelse og Commonwealth.

Aktivisten blev skudt i hovedet på sin skolebus den 9. oktober sidste år og blev sendt til Storbritannien for at blive opereret. Hun bor i dag i Birmingham i England.

Ledsaget af sin far gav hun dronning Elizabeth et eksemplar af sin selvbiografi "Jeg er Malala."

Malala sagde til dronningen, som er overhoved for statssamfundet Commonwealth, der omfatter 53 nationer - deriblandt Pakistan, at hun er stærkt optaget af, at ethvert barn i verden har en ret til uddannelse.

Den 92-årige prins Philip, der er kendt for sommetider at fremsætte udtalelser, som er lidt ude af sammenhængen, sagde, at "forældre tit ikke ønsker, at børn skal være derhjemme og derfor sender dem skole." En bemærkning, som fik Malala til at le højt.

Der var omkring 350 mennesker fra læreanstalter fra hele verden til stede ved receptionen.

- Jeg må blive væk fra skolen i dag, fordi jeg møder dronningen. Det er en meget stor ære for mig, sagde Malala til pressefolk.

Malala Yousafzai er netop blevet udnævnt til æresborger i Canada.

Tidligere er denne ære tilfaldet blandt andre Sydafrikas forhenværende præsident Nelson Mandela og Myanmars oppositionsleder Aung San Suu Kyi, der begge har modtaget Nobels fredspris.

For en uge siden fik Malala tildelt EU-Parlamentets Sakharov-pris for Tankefrihed - hvilket Taliban fordømte med en meddelelse om, at "hendes kamp mod islam" var grunden til, at Vesten hædrede hende. Taliban truer fortsat skolepigen på livet.

/ritzau/Reuters

KLIK OG SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE:

 

Dagens Gossip