Se billederne: Tre års arbejde på Borgen er snart slut

Elo Christoffersen

|

16/09/2013

Dagens topnyheder

I næsten tre år har et stort antal håndværkere arbejdet på at bygge Borgen i Sønderborg, så dørene kan åbnes for kunder 1. oktober og tovholderen for hele processen, Frank Gurvig, indrømmer gerne, at det er lidt vemodigt.

- Nu har jeg gennem tre år lært en masse pragtfulde mennesker at kende. Dels håndværkerne og dels politikere og kommuneansatte. Det gør det lidt svært at aflevere bygningen inden længe, siger Frank Gurvig.

På en anden måde glæder han sig også til at sige: Værsgo'.

Frank Gurvig afslører, at der stadig vil være håndværkere efter åbningen. Det skyldes, der skal indrettes nogle personalerum og andre småopgaver. Planmæssigt, selvfølgelig.

- Vi har holdt vores tidsplaner hele vejen igennem. Selvfølgelig har der været udfordringer, men dem klarede vi, så alt blev løst, fortæller Frank Gurvig.

Successen har de mange involverede æren for, fordi de har løftet i flok, fungeret som et stort team.

- Noget af opskriften på holdånd er at sørge for, at håndværkere og andre ansatte har det godt, når de er på arbejde. Vi har holdt nogle håndværkerarrangementer undervejs og de har styrket holdånden, siger Frank Gurvig.

Der er stadig nogle få uger at løbe på, inden det hele skal stå klar til sønderborgenserne og i nogle af butikkerne har de mere travlt end i andre. Det ene sted er de i gang med at lægge gulvet. Andre steder er der travlt med at sætte varer på hylderne.

- Vi holder altid vores tidsplaner, så alle kan være rolige. Borgen åbner som aftalt til oktober, siger Frank Gurvig.