Se billederne: Tusinder samlet ved dræbte Michael Browns begravelse

Familie, tilhængere og aktivister var mandag aften dansk tid mødt frem i tusindtal for at hylde og sørge over den dræbte sorte amerikanske teenager Michael Brown, der blev begravet i St. Louis i delstaten Missouri.

Her blev han mindet ved en ceremoni med musik, dans og et budskab om at huske teenageren med fred og ikke med vold.

Liget af den sorte dreng lå i en sort og guldfarvet kiste, der var omgivet af billeder af ham som barn. Den hvide kasket, han havde på, da han blev skuddræbt af en hvid politimand i forstaden Ferguson, var placeret ovenpå kisten.

- Der er ikke noget farvel for os, uanset hvor du er, vil du altid være i vore hjerter, lød det på et skilt, som fremmødte stod med uden for Friendly Temple Missionary Baptist Church på Dr Martin Luther King Drive i St. Louis.

Her var 25-årige Travis Jackson blandt de mange fremmødte. Han havde taget fri fra arbejde for at kunne deltage.

- Jeg blev nødt til at være her. Efter alle følelserne og al smerten de seneste to uger er dette et vigtigt øjeblik for lokalsamfundet. I dag har jeg fokus på fred for Michael Brown. I morgen kan jeg tænke på retfærdighed, sagde han.

Borgerrettighedshymnen "We Shall Overcome" blev også sunget uden for kirken, hvor der herskede fred og ro. Politiet var dog mødt talstærkt op i tilfælde af, at det skulle komme til uroligheder.

Drabet på Brown 9. august i Ferguson og de efterfølgende uroligheder har blotlagt dybe spændinger mellem sorte og hvide i det amerikanske samfund.

I omkring to uger har demonstranter været på gaden i forstaden. Mange har krævet en fuld belysning af, hvad der skete, da den ubevæbnede Brown 9. august blev dræbt med seks skud. Men i forbindelse med demonstrationerne har der også været plyndringer og vandalisme.

Den dræbtes far opfordrede inden begravelsen til, at den ikke blev genstand for spændingerne.

- Det eneste, jeg ønsker, er fred, når vi steder vores søn til hvile, sagde Michael Brown senior, der søndag deltog i en fredelig protestaktion mod politiet i Ferguson.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip