Se billederne: Vellykket besøg, da Regentparret besøgte Aarø

Elo Christoffersen

11 år siden

|

06/06/2013

Dagens topnyheder

Kongeskibet Danmark lå flot lige uden for Aarø torsdag formiddag, da Dronning Margrethe og Prins Henrik blev sejlet i land med en chalup.

Inde på land ventede mange hundrede børn og voksne, som ville se Regentparret.

Haderslev's borgmester, Jens Christian Gjesing tog imod Dronning Margrethe og Prins Henrik og blomsterpigen Julie Paag overrakte blomster til hendes kongelige højhed.

Derefter startede en både afslappet og begivenhedsrig rundvisning på Aarø.

I karet gik turen først til Fænø Kalv. Ganske uventet steg Regentparret ud af kareten for at betragte den flotte udsigt.

Bagefter gik turen videre til Aarø Vingaard, der drives af Svend Aage Hansen. Der blev smagt på tangvin. Og så tog Prins Henrik et kig på vinstokkene og der blev vist også lige tid til at "nippe" enten ukrudt eller andet af en vinstok. Regentparret fik også fremvist tapperiet.

Derefter kørte Regentparret videre til Galloway Gårdbutik. Galloway er en speciel kvægrace. Gårdbutikken har eksisteret i otte år og der sælges kød fra eget kvæg. Gårdbutikken sælger desuden unika strikkevarer. Prins Henrik fik set kvægene, mens Dronning Margrethe tog strikkevarerne i åsyn.

Og inden middagsmaden skulle indtages, så blev der tid til et besøg i Brummers Gård.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Efter middagen kørte Dronning Margrethe og Prins Henrik  afsted i hver sin "golfvogn". Og Dronning Margrethe var ikke uden humor, da de skulle dreje til højre - ja så rakte hun armen ud for at give tegn til svingning.

Derefter besøgte de Kongsgården, der er Lions ferieboliger. Og der blev til et besøg i Julekirken.

Dagen blev sluttet af i Aarø Forsamlingshus med "sønderjysk kaffebord". Der blev også sunget en sang fra højskolesangbogen og Dronning Margrethe fik overrakt en gave fra øen beboere.

Til sidst gik turen tilbage til Aarø Havn, hvor der blev vinket farvel til de mange fremmødte børn og voksne langs havnen.