Se billedet, der går verden rundt: Hårdt såret soldat gør smuk honnør

16/10/2013 21:03

Lotte Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

Trods stærke bedøvelsesmidler og en svært skadet hånd, ville den amerikanske soldat Josh Hargis gøre honnør, da han fik overrakt en medaje i sin seng på et felthospital i Afghanistan. Det skriver news.cincinatti.com.

Han blev hårdt såret, da en selvmordsbomber dræbte fire og sårede 13 soldater fra Hargis' deling 6. oktober. Josh Hargis måtte i respirator og hans højre hånd, som man gør honnør med, fik flere skader.

Læs også: Smuk video: Hjemvendt soldat overrasker kone og børn ved stranden

Hargis' hustru Taylor Hargis fik historien fortalt af den officer, der skulle overrække medaljen til Josh Hargis.

På Facebook fortæller hun, at alle i lokalet - ca. 50 personer - ikke troede, at Josh Hargis var ved bevidsthed, da han lige var blevet opereret. Han bevægede sin hånd under sit tæppe, der havde motiv som det amerikanske flag. En læge forsøgte først at holde hånden på plads, inden det gik op for alle, hvad der foregik - Josh Hargis gjorde honnør.

Læs også: Følelsesladet video: Her bliver amerikansk soldat genforenet med hund

Officeren, der overrakte medaljen fortalte Taylor Hargis, at hendes mand med sin honnør fik alle i lokalet til at fælde en tåre.

- Jeg ville også have grædt. Jeg ville også have fortalt ham, hvor stolt jeg er af at være hans hustru, og hvor stolt jeg er af de mennesker, han er udsendt til Afghanistan med, siger hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Billedet af den hårdt sårede soldat, der med stor kraftanstrengelse gør honnør, går nu verden rundt. Se det i stor størrelse her.