Se de fantastiske billeder: Historien bag Borgen i Sønderborg

Det nye indkøbscenter Borgen I centrum af Sønderborg, har fornyligt haft rejsegilde. Borgen bliver opført på grunden på Østergade I Sønderborg, hvor den tidligere Kvickly lå.

Nedrivningen af den gamle Kvickly bygning startede tilbage I marts måned I år, og I lang tid havde borgerne i Sønderborg midtby udsigt til store entreprenørmaskiner og lastbiler, der næsten i døgndrift kørte først murbrokker væk fra den gamle Kvickly bygning, og siden hen jord fra den kæmpemæssige udgravning til det nye indkøbscenter.

Ca 54.000 kubikmeter jord blev kørt væk fra Kvickly grunden på Østergade, eller svarende  til ca 7400 lastbillæs med  jord.

Efterhånden er der  tyndet ud  I de store entreprenørmaskiner, og konturerne af  det nye  indkøbscenter Borgen tårner sig nu op I 16  meters højde. 54.00 m2 fylder de nye bygninger, hvoraf de 24.000 bliver det nye indkøbscenter I to etager, mens de resterende 30.000 m2 fordeles på 600 parkeringspladser fordelt på en parkeringskælder samt parkeringspladser på taget.

Butikscentret vil indeholde 60 - 70 butikker, blandt andet vil du kunne finde butikker som Jack & Jones, Name It, Pieces, Selected samt Ville og Vero Moda. Du vil også kunne støde på butikker såsom et nyt Kvickly varehus, H&M, SportMaster, Inspiration og Nielsens samt den velkendte livsstilsbutik Bahne.

Udover de rige muligheder for shopping, vil der selvfølgelig også være mulig for at slukke tørst og sult i det nye indkøbscenter. Foreløbig ligger det fast at følgende 3 cafer vil være at finde, Kong Kaffe, ConVenience samt Mamma Mia.

Udover at indeholde et kæmpe indkøbscenter vil 18 sønderborgenser næste år kunne kalde Borgen for deres hjem. Hvis du har planer om at kalde Borgen for dit hjem, skal du have den store pengepung frem.

Priserne for de største af lejlighederne på 170m2 ligger på 5.7 millioner kroner. Kniber det med at få råd til den store lejlighed, eller har du ikke brug for 170m2, kan de mindste lejligheder på 60m2 fås for 1.1 million kroner.

Tekst og billeder: Bo Bach Jensen.
 

 

Dagens Gossip