Se de nuttede billeder: Depressiv og forældreløs vombat reddet af tøjdyr

11/09/2015 11:20

Laura Nygaard

Nyheder

Mest læste i dag

Da vombatten Tonkas mor døde i trafikken, blev den lille fyr så påvirket, at han blev diagnosticeret med depression. Nu har et tøjdyr gjort hans liv lidt lettere.

Det forældreløse pungdyr blev indleveret til Billabong Sanctuary, et reservat nær Townsville i Queensland, Australien, skriver Metro.co.uk.

Her gav medarbejderne ham en lille vombat-bamse, som han kunne kramme lidt de første par dage, mens alt var nyt og skræmmende. Men siden har han ikke ladt den lille plysklump ude af syne.

Han bærer den rundt, sover med den og ligger og nusser med den mellem dagens gøremål. De to er uadskillelige.

 

Et billede slået op af Samm (@sammsherman27) den

29. Aug 2015 kl. 3:43 PDT

Derfor er medarbejderne i reservatet blevet nødt til at udskifte den en gang imellem, når han ikke ser det, fordi både vejr og vind og Tonkas skarpe tænker gør, at tøjdyret bliver lidt medtaget efterhånden.

- Mange forældreløse dyr søger trøst i bamser, men Tonka voksede bare aldrig fra det - han er i virkeligheden en stor baby. Bamsen har ikke et navn, for han får en ny én, hver gang der er brug for det, siger Samantha Sherman fra Billabong Sanctuary.

 

En video slået op af Samm (@sammsherman27) den

26. Jul 2015 kl. 5:01 PDT

- Han har store tænder, så over tid river han den i stykker, når han bærer den rundt. Når han ødelægger en bamse, får han en ny fra vores butik med det samme, siger hun.

Læs også: Hjerteskærende video: Baby-wallaby vil ikke erkende, at moderen er blevet dræbt

Efter at have mistet sin mor, blev Tonka helt grundlæggende trist. Men da en cyklon ramte byen i 2011, blev hans tilstand endnu værre. Mellem 25 og 30 pct. af reservatet blev ødelagt, og det måtte lukke i otte uger.

Da Tonka pludselig ikke fik sin daglige kontakt til mennesker og nogle blide strøg på ryggen, mistede han 20 pct. af sin kropsvægt og blev senere diagnosticeret med depression.

Heldigvis er de daglige kram kommer tilbage, og Tonka har det godt igen.

 

Et billede slået op af Samm (@sammsherman27) den

2. Apr 2015 kl. 11:49 PDT

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: