Se de skønne billeder: Sådan har de vanrøgtede hunde det i dag

I mandags gjorde frivillige fra Dyrenes Beskyttelse i samarbejde med poltifolk og Falck-reddere en grusom opdagelse på en gård i Hyllinge ved Næstved.

Et tip havde ledt dyreværnsorganisationen til 91 vanrøgtede hunde, der i en standbygning gik rundt i i deres eget skidt og møg, så deres pels var fuldstændigt indsmurt og tynget af store klumper størknet afføring.

De mishandlede dyr blev transporteret til dyreorganisationens internat i Roskilde, og torsdag formiddag kunne politiet endelig bekræfte, at Dyrenes Beskyttelse har fået overdraget de mange misrøgtede hunde.

- Det betyder, at vi nu kun skal koncentere os om at få hundene på ret køl, siger Tina Engberg, kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse, til Dagens.dk.

Læs også: Ejer til 90 vanrøgtede hunde har meldt sig selv

Dyreværnsorganisationen har på Facebook delt en hel ny billedserie af hundene, der primært er af racen Cocker Spaniel, og her kan man med det blotte øje konstatere, at de i dag er i meget bedre forfatning.

- Vi vurderer, at de første hvalpe allerede er klar til at komme ud til familier i næste uge, siger Tina Engberg.

Udsigterne til at blive adopteret af hundeglade familier er dog længere for de ældre hunde, der nu plejes på to forskellige internater på Fyn og Sjælland, og som først vurderes klar til at 'komme ud i samfundet' om en månedes tid.

Psykisk hårdt for frivillige
Fundet af de 91 hunde er en af de absolut værste sager om vanrøgt af dyr i Danmark, og hos Dyrenes Beskyttelse er man stadig berørt af sagen.

- Det har været psykisk hårdt, og folk har knoklet i døgndrift. De to frivillige der var med politiet ude at finde hundene på adressen er stadig meget berørte, siger Tina Engberg og fortsætter:

- Men vores frivillige er blevet båret frem af opbakningen fra både lokale og folk fra hele landet, der har hjulpet med donationer og gaver. 

Under artiklel kan du se billedserien, som viser hundenes udvikling, fra de blev fundet i mandags til i dag. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip