Se den flotte video: Zoo åbner Den Arktiske Ring

Når Den Artiske Ring åbner vil det blandt andet betyde langt bedre plads til isbjørnene i Zzologisk Have i København.

Det nye isbjørneanlæg på bliver på hele 3.200 kvadratmeter, og den er kommet i stand via en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 150 mio. kroner.

Siden 1860 har der været isbjørne i Zoologisk Have, men de har aldrig haft bedre forhold end de får nu.

Anlægget opfylder en lang række behov, som de store rovdyr har for at grave og søge efter føde på land og i vand. Og på længere sigt vil Zoo kunne anskaffe en hun mere, da anlægget er bygget til at rumme en han og to hunner.

I det åbne kystlandskab, som er det første, publikum ser, boltrer Zoos to isbjørne sig på 950 kvadratmeter, hvor de kan grave i og undersøge sprækker fyldt med grus og plantet til med græs og planter, alt imens de slukker tørsten i små ferskvandssøer tæt ved ruderne.

Ansigt til ansigt med isbjørnene kan gæsterne for alvor få en fornemmelse af, hvor enorme de op til 600 kilo tunge rovdyr er.'

De særligt placerede klipper giver isbjørnene mulighed for udspring, når de får lyst til en svømmetur i det store bassin, der rummer 1.900 kubikmeter saltvand.

Når man går indenfor i Den Arktiske Ring, dykker man så at sige ned i Ishavet. Udstillingen fortæller om isbjørnens liv og tilpasning i naturen, om fuglenes liv på fjeldet og tilpasning over og under havoverfladen i Nordatlanten.

Og helt speciel er oplevelsen, når man træder ind i den tunnel, der går tværs igennem isbjørnenes bassin. Her får man chancen for at komme ganske tæt på isbjørnene, når de svømmer hen mod tunnelen med åbne øjne og padlende poter.

På den ene side af tunnelen kan du opleve sæler boltre sig i deres eget bassin. På den måde oplever man rovdyr og byttedyr usædvanligt tæt på hinanden, i Zoologisk Have dog adskilt af en tyk rude. Ellers ville det gå galt.

 

 
!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=("https:"==document.location.protocol?"http://player-services.goviral-content.com".replace(/^http\:/,"https:"):"http://player-services.goviral-content.com")+"/embed-code/index/find?placementVersionId=5396587313597064341471154",d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,"script","gv_script_5396587313597064341471154");

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip