Se den her: Feminist-parodi var for fræk til YouTube

Michael Lauritsen

|

05/09/2013

Dagens topnyheder

Musikvideoen til Robin Thickes hit-sang 'Blurred Lines' deler vandene. Videoen, hvor man ser Robin Thicke, Pharrell Williams og T.I. fuldt påklædte, mens topløse kvinder i hudfarvede trusser danser rundt om dem blev tidligere lagt på året lagt på YouTube under massive protester fra forskellige organisationer.

De mener, at både indholdet i videoen og dele af teksten er nedværdigende for kvinder. Alligevel fik videoen efter en del tovtrækkeri lov at blive liggende.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

For få dage siden lavede tre kvindelige jurastuderende fra New Zealand, som tilsammen kalder sig ’The Law Revue Girls’, deres egen version af Robin Thickes video. De ændrede titlen til ’Defined Lines’, og de afklædte kvinder blev skiftet ud med mænd.

Men kort efter, videoen var blevet uploadet til YouTube, blev den fjernet igen. På det tidspunkt havde i omegnen af 500.000 set den. Årsagen var, at indholdet var for upassende, skriver blandt andre Huffington Post.

Efter, kvinderne havde været i dialog med YouTube, blev videoen så taget til nåde igen. De tre studerende havde forklaret, at indholdet var sarkastisk ment.

- Den blev anmeldt på grund af seksuelt indhold, men at videoen blev fjernet viser jo bare en enorm dobbeltmoral hos YouTube, siger en af de tre studerende, Olivia Lubbock, til The Independent.

Robin Thickes' 'Blurred Lines' gav også YouTube hovedpine. Den blev fjernet kort efter, den var blevet lagt på i marts. Senere blev den lagt ud igen med en advarsel om, at indholdet kan virke stødende. Den er nu set over 17 millioner gange.

SE BEGGE VIDEOER HER: