Se den vilde redning: Skibskok overlever 60 timer i kæntret skib

Et sydafrikansk dykkerhold fik sig en forskrækkelse, da de tilbage i maj skulle bjærge ligene af de 12 besætningsmedlemmer på skibet Jascon 4, som var kæntret ud for Nigerias kyst. De har nu offentliggjort videoen fra aktionen, hvor de mod al forventning finder en overlevende.

Da dykkeren Nico Van Heerden fik fat i hånden på det, han troede var endnu et lig, klemte hånden hans.

- Han er i live! lyder det.

Læs også: Se billeder fra redningsaktion: Hval vågede over fanget ven

Det var Harrison Okene, skibets kok, der havde fundet en luftlomme i skibet, hvor han i 60 timer havde levet af få colaer. Saltvandet var ved at opløse hans hud, og han troede, at han skulle dø. Det skriver Huffington Post.

- Jeg kunne ikke se noget, men jeg kunne fornemme, at mine kollegers livløse kroppe var i nærheden. Jeg kunne lugte dem. Fisk kom og begyndte at spise kroppene. Jeg kunne høre lyden. Det var grusomt, fortæller Harrison Okene.

Han blev udstyret med en iltmaske og reddet i sikkerhed. Han måtte tilbringe yderligere 60 timer i et trykkammer før han kunne komme hjem, da hans krop havde dannet livsfarlige nitrogenbobler.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Den dag i dag er han stadig plaget af tragedien.

- Når jeg er hjemme, føles det nogle gange som om, at den seng, jeg sover i, er ved at synke. Jeg tror, jeg er i havet igen. Jeg springer op, og jeg skriger, fortæller han.

Se videoen fra redningsaktionen herunder - Harrison Okene bliver fundet ved 5:30.

 

Dagens Gossip