Se hjemmesiden, hvor læger deler fascinerende røntgen-billeder af patienter

Det er ikke kun brækkede arme, svulster eller en skæv ryg, radiologer opdager, når de ser på røntgenbilleder af deres patienter. 

Indimellem dukker den flove patient op, der har et problem, fordi sexlegetøjet (eller hvad det nu var) satte sig fast i numsen.

Det sker, og det er både gravalvorligt, men også sjovt og fascinerende. 

Læs også: Slut med smertefulde hofteproteser: Nu kan du gro dine egne knogler

Den videndeling, der ligger i at se på røntgenbillederne fra ekstreme situationer, er vigtig for lægerne, der skal finde den rette behandling og lære af andres oplevelser.

Derfor lavede en australsk radiolog, Frank Gaillard, for nogle år siden en hjemmeside, hvor læger fra hele verden kan lægge røntgenbilleder op fra deres mest sære sager.

Insektspray, aubergine og en morter i numsen
En radiolog uploadede blandt andet et af de nedenstående billeder med teksten:

- Formen på en aubergine betyder, at når den først er kommet igennem anus, har den en tendens til at forsvinde højere op. Når det sker… Så betyder det en pinlig tur på skadestuen.

Læs også: Mand med kniv i hovedet var i timevis ikke klar over det

Siden er en form for Wikipedia for røntgen-nørder, og kan man lure, hvad de medicinske betegnelser betyder, ligger der både læring og en del gode grin gemt i billedgennemgangen.

Gizmodo.com har oversat nogle af de værste tilfælde til ”menneskesprog”, og du kan se både sexlegetøj, der har forputtet sig i numsen på patienten eller svampebob-firkant, der desværre sidder fast i svælget på et barn.

 

Dagens Gossip