Se, hvem der bliver ramt: Første Ryanair-fly holder stille i København

Den planlagte afgang med Ryanair fra Københavns Lufthavn til Dublin, som skulle være lettet klokken 15:30 onsdag eftermiddag.

Men kort før klokken 17:00 var passagerne på den første afgang med det irske lavprisselskab fra København endnu ikke kommet på vingerne.

- Flyet er ikke kommet af sted endnu. Vores trafikchef er ved at undersøge, hvad der foregår, så vi kan få Ryanair af sted, siger senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, Lars Lemche.

Forsinkelsen skyldes, at demonstranter har stillet sig i vejen for flyet, som derfor ikke kan få tanket brændstof og komme af sted.

Flyet fra Ryanair landede i København omkring klokken 15:05 onsdag eftermiddag, og havde altså efter planen 25 minutter til at få passagerne fra borde, få tanket og få de nye passagerer om bord. Ryanairs pilot har tilkaldt politiet for at få fjernet demonstranterne.

Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger.

Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet kræver, at de ansatte får en overenskomst. Fagforeningerne har derfor varslet en konflikt.

Ryanair har svaret igen med trusler om sagsanlæg, hvis selskabet bliver ramt af sympatistrejker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip