Se og Hør-forfatter: Vi overvågede også Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er en af de kendte danskere, der har været i Se og Hørs søgelys.

Ugebladets afluring af kreditkorttransaktioner omfattede også nogle af landets toppolitikere, fortæller den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen til DR Nyheder. Han er forfatteren bag bogen "Livet, det forbandede", som fik Se og Hør-skandalen til at rulle.

Ifølge forfatteren forsynede ugebladets nu sigtede, såkaldte tys-tys-kilde hos it-giganten IBM således i en periode Se og Hør med oplysninger om den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidts og Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussens (V) korttransaktioner.

Og han beskylder Henrik Qvortrup, Se og Hørs chefredaktør fra 2002 til 2008, for at stå bag.

- Vi overvågede især i Henrik Qvortrups tid politikere, fordi han var så interesseret i politikere. Det var ham, der orkestrerede det, siger Ken B. Rasmussen til DR Nyheder.

- Vi overvågede Helle Thornings transaktioner, fordi vi drømte om et billede af hende topløs. Planen var, at vi ville udkomme med det billede af hende på forsiden, når hun var blevet statsminister, siger han.

- Vi vidste, at hun havde et sommerhus, og derfor var det vigtigt at finde ud af, om hun var der, så vi kunne ligge på lur med paparazzifotografer, fortæller Ken B. Rasmussen, der nu har videregivet sin dokumentation - herunder sms'er - til politiet, der efterforsker sagen.

Som det før har været fremme, var også Venstres formand ifølge bogen i kikkerten, hvilket Løkke selv har kaldt skandaløst, "hvis der er fugls føde på denne sag".

Det bekræftes over for DR Nyheder af en anden tidligere Se og Hør-medarbejder, der ønsker at være anonym.

- Vi overvågede også Lars Løkke Rasmussen. Han var især interessant, da han var statsminister. Jeg husker især sms'er om værtshusbesøg på Færøerne, men vi gjorde ikke noget ved det, for vi havde ingen billeder af det, siger Ken B. Rasmussen.

DR Nyheder har forelagt oplysningerne for Henrik Qvortrup, der afviser at kommentere sagen.

Qvortrup har som følge af sagen forladt sit job som politisk kommentator på TV2. Den tidligere chefredaktør på Se og Hør mener dog ikke, at han har gjort noget strafbart i sin tid på ugebladet. /ritzau/

 

Dagens Gossip