Se video: Tyrkiet byder på masser af gode feriemuligheder

Skrevet af Holger Madsen

21/02/2013

Dagens topnyheder

Tyrkiet bliver stadig mere populært som feriemål. Klimaet og de lækre strande er det helt store tilløbsstykke, men flere har set mulighederne for at opleve en masse spændende ting I Tyrkiet.

Blandt andet kan følgende aktiviteter og oplevelser fremhæves som værende helt fantastiske.

 

  !function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=("https:"==document.location.protocol?"http://player-services.goviral-content.com".replace(/^http\:/,"https:"):"http://player-services.goviral-content.com")+"/embed-code/index/find?placementVersionId=2466587313613746661474431",d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,"script","gv_script_2466587313613746661474431");

Oplev Cappadocia I luftballon
Cappadocia er et af de bedste steder I verdenen at flyve I luftballon. Svæv langsomt og lydløst over det fantastiske landskab, og oplev en sammen smeltning af natur og kultur som sjælen ses så smukt andre steder.

Se hele ferie-siden på Dagens.dk her - og få mere inspiration til din næste ferie

Hierapolis og Pamukkale
De glitrende kalkterrasser er skabt gennem årtusinder ved, at 35° grader varmt kalkholdigt vand er vældet op fra undergrunden, og når vandet kommer i kontakt med luftens ilt bliver kalken udfældet.
Kalkterrasserne breder sig ned over bjergsiden, og især i aften- og morgenlys glitrer stalaktit-formationerne, der hænger ned fra terrasserne og allerede romerne havde sans for stedets skønhed og kildernes helbredende effekt. Derfor byggede de oven for terrasserne kurstedet Hierapolis, der står tilbage som en af Tyrkiets mest imponerende antikke byer.

Tidligere var der op til 20.000 turister om dagen, som solede sig på terrasserne og svømmede i bassinerne. Med tiden blev kalken grå af sved, solcreme, sminke og støv, og i 1992 blev der lagt restriktioner på adgangen til bassinerne. Nu har turister kun adgang til afmærkede områder af terrasserne.

Bassinet er omgivet af en moderne med cafeer og restauranter, og det er ganske fornøjeligt at bade i vandet, mens man forestiller sig, hvordan gigtplagede senatorer og rige folk med hud- og øjensygdommen for århundreder siden tog hertil for at søge helbredelse i det varme vand.

Istanbul
Hovedstaden Istanbul bærer præg af mange religiøse, politiske og kunstneriske begivenheder, som har udspillet sig der i over 2000 år.