Se videoen: Leopard får guldtand

Elo Christoffersen

|

02/09/2013

Dagens topnyheder

Tandlægeskræk får muligvis en lidt anden betydning, når patienten er et skrækindjagende rovdyr. Efter at have knækket sin hjørnetand fik hanleoparden Dong i Ree Park på Djursland bortopereret en tandbyld, og tanden blev gjort klar til at få påsat en guldkrone.

Det skete med et opbud af specialtandlæger fra TandDyreklinikken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Nu er den sidste del af operationen så gennemført med succes. Det kommer næppe som nogen overraskelse for nogen, at en guldkrone er en kostelig tandprotese. Selve tanden har Ree Park fået finansieret gennem et samarbejde med den eksterne partner Vitus Guld, som opkøber guld fra private.

For trivslens skyld

Årsagen til, at Ree Park går så langt som at vælge en krone af guld til tanden er dels, at materialet er det bedste til tandkroner, og at Dongs trivsel øges, når tandsættet er i orden. Dong er i øvrigt far til Cheung, som er den første unge hos leoparderne i parken.

Læs også: Lille pige bliver ven med gorillaunge

Nordkinesiske leoparder er, som flere andre af arterne i Ree Park, udryddelsestruet. Der findes kun cirka 2.200 individer tilbage i naturen, og det er især ulovlig handel og ødelagte leveområder, der medvirker som trusler.

Se video fra operationen nedenunder......