Se videoen: MØ lagde Nobel ned

Det spruttede med dansk dynamit i det kolde nord, da MØ fredag aften lagde Nobel ned.

Til tonerne af nummeret "Lean On" indtog den 27-årige odenseanske verdensstjerne Oslo Spektrum i Norges hovedstad og hyldede modtageren af Nobels fredspris, som i år gik til Tunesiens Nationale Dialogkvartet.

Den Norske Nobelkomité begrundede årets modtager for "sit afgørende bidrag til opbygningen af et pluralistisk demokrati i Tunesien i kølvandet på Jasminrevolutionen i 2011, hvor demokratiseringsprocessen var i fare for at kollapse", og det fejrede MØ med megahittet.

- Jeg vil aldrig glemme denne aften. Så taknemlig og beæret, skrev "Pilgrim"-sangerinden efterfølgende på Instagram.

Inden sin optræden fredag overværede sangkometen torsdag aften selve ceremonien, hvilket berørte den danske darling dybt.

- Til Nobels fredspris-ceremoni med min mor. Jeg græd, skrev hun på Instagram og uddybede senere:

- Jeg er så begejstret over at spille til Nobels fredspris-koncert i morgen (fredag, red). Største ære nogensinde. Evige flammer af kærlighed og respekt, lød det fra hende.

Tidligere har MØ beskrevet, hvor meget det betyder for hende at være en del af Nobels fredspris.

- Jeg voksede op i et videnskabeligt og kulturelt bevidst hjem, hvor udviklingen inden for menneskerettigheder og håb for fred var almindelige samtaleemner, sagde MØ i pressemeddelelsen efter annonceringen.

- At skulle optræde til Nobel fredspris-koncerten og være med til at sprede budskabet om National Dialogue Quartets meget vigtige arbejde er en stor ære. Jeg er beæret over at være en del af sådan en historisk begivenhed.

Se hendes imponerende optræden her.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip