Se videoen: Russisk dykker ender i gabet på glubsk havtaske

Skrevet af Michael Lauritsen

|

08/08/2013

Dagens topnyheder

Der er panik i Øresund, efter en fisker har fundet et eksemplar af den piratfisklignende, testikelædende grimrian af en fisk, pacuen. Det er første gang, pacuen er spottet i dansk farvand, men måske har faren i dybet alligevel luret hele tiden. I hvert fald er fætteren med de mange tænder langt fra den eneste fisk, der kan finde på at tygge lidt i mennesker.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Det dokumenterer denne video.

Bredflaben, gumminakken, lophius piscatorius eller bare havtasken - ja, kært barn har mange navne - er nemlig også en bidsk skabning. Det har en russisk dykker mærket på egen krop.

Havtasken, der forekommer naturligt i dansk farvand, er en udsøgt spisefisk, men man skal nok passe på med, hvordan man håndterer den, hvis man ønsker at lande en sådan krabat til aftensmaden.

LÆS OGSÅ: Pas på testiklerne i Øresund - piratlignende fisk er på spil

I et videoklip, der er gået viralt, kan man se den russiske dykker, der har fået det meste af sin underarm i klemme mellem en havtaskes spidse tænder. Det skete angiveligt, da manden forsøgte at tage den bidste fisk ud af et fiskenet.

Manden og en kammerat slås i flere minutter for at få armen fri. Blandt andet forsøger de sig med et stykke træ og et jernrør. Det viser sig at være mere end svært at undslippe de mange bagudrettede tænder.

Det lykkedes dog til sidst.

Havtasken anses af mange for at være verdens grimmeste fisk. Den kan blive op til 170 centimeter, hvoraf hovedet udgør cirka halvdelen af kropsmassen. Den jager ved at ligge på lur på havbunden og så lokke mindre fisk til ved at vifte med den forreste rygfinnestråle. 

Skulle man efter at have set videoen være nervøs for at møde et eksemplar, så kan man trøste sig med, at de udelukkende færdes på meget dybt vand.

SE VIDEOEN HER: