Se videoen: Svensk børne-tv fyldt med dillere og fisser

Sådan fortæller VG.

Tekster som "Her kommer Snoppen i guld galop" skal give svenske børn et naturligt forhold til kønsdele.

Børnefilmsafdelingen af den svenske kanal SVT er blevet ramt af massiv kritik, efter de offentlige gjorde de nye figurer "Snippen" og "Snoppen", som er tegnede kønsorganer, der synger og danser. Meningen er, at de skal oplyse om kroppen og hverdagssygdomme. 

Se den sjove video herunder.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Opslag af SVT Barnkanalen.

 

Men mange tager også programmet i forsvar og siger, at det er flot at børn får en naturlig måde at snakke om køn og krop på.

-Vores program bygger på spørgsmål fra børn, og vi har fået masser af henvendelser på "Snippen" og "Snoppen",- siger projektlederen for programmet, Kajsa Peters.

-For børn er alle kropsdele naturlige, så vi skal også hjælpe forældrene med at snakke om kønsdelene med "Snippen" og "Snoppen",- fortsætter hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip