Seattles første potbutik melder udsolgt på tre dage

Seattles første og eneste marihuanabutik har måttet lukke efter tre dage "in business". På kun tre dage var lagret udsolgt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Cannabis City åbnede i Seattle i delstaten Washington tirsdag med mindst 4,5 kilo marihuana på hylderne, men sidst på dagen torsdag måtte butikken melde alt udsolgt.

Butikken meddeler på sin automatiske telefonsvarer, at man åbner igen 21. juli. Washington er den anden delstat i USA, der har legaliseret salget af pot til voksne.

Colorado var den første delstat, der legaliserede salg af pot, og myndighederne skønner, at efterspørgslen vil ende på 130 ton marihuana alene i år.

Den første butik i Colorado åbnede i januar i år, og behovet har vist sig at være overvældende.

Hovedårsagen er, at de folk, der ryger marihuana hver dag, har købt langt mere end forventet.

Over 90 procent af marihuanaen er solgt til delstatens egne borgere, viser en undersøgelse, som myndighederne i Colorado ifølge Reuters har lavet.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er en stor fortaler for et forsøg i København med legalisering af hash.

Grundtanken i den såkaldte københavnermodel er, at den legale hash skal sælges fra 15-40 udsalgssteder i samarbejde med en eksisterende butikskæde eller i en ny statslig salgsorganisation.

Begrundelsen er, at det forbud, der er i dag, har slået fejl, og man kan købe hash på næsten ethvert gadehjørne og alle byer i Danmark. En legalisering ville minimere kriminaliteten.

Forslaget er skudt ned ad flere omgange af politikerne på Christiansborg. Også i Sverige ser de med bekymring på en eventuel forsøgsordning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip