Seebach: Folk forventer mere end bare sange

Det er to år siden, sangeren Rasmus Seebach sidst var aktuel med et album, men den 6. november er der igen nyt fra hitmageren, der udkommer med albummet "Verden Ka' Vente".

- Jeg har altid glædet mig, når jeg kom ud med et album, men det bliver vildere og vildere. Det er spændende at se, hvordan folk tager imod det, siger Rasmus Seebach.

Mens nogle kunstnere kontinuerligt udkommer med musik og kaster singler af sig, så snart de har muligheden, har Rasmus Seebach en anden strategi.

- Jeg synes, at der er mere kød på et album, end når man bare kaster en single i ny og næ. Det er mere mig, for det bliver en samlet pakke, og det kommer til at afspejle en periode i mit liv på den måde, siger sangeren, der tydeligt kan se, hvordan han har haft det, imens han har lavet sit nye album.

- Jeg synes selv, at jeg kan høre, når jeg lytter til det, at jeg er ret glad der, hvor jeg er, det er virkelig optur. Men det er jo ikke fordi, jeg er holdt op med at blive ked af det ind imellem, det bliver man jo også. Selv om det går godt, så skal man også ned og vende ind imellem. På den måde opsummerer albummet alle de perioder, man er igennem, forklarer han.

På den måde bliver sangene også mere personlige. Det bliver brudstykker af det liv, man lever, når man er 35 år, har fundet sin drømmepige, men stadig bakser med det hele på godt og ondt.

- Folk forventer mere af mig end bare en sang. Og det er jeg virkelig stolt af. De forventer et stykke af virkeligheden. Men det er også enormt naturligt for mig at hive fat i det, jeg selv oplever og der, hvor jeg er. Det ville være svært for mig at skrive en sang uden at gøre det, siger Seebach.

På det nye album synger han blandt andet om, hvordan han blev overrumplet af forelskelse, da han for et par år siden mødte sin kæreste, Julie Teglhus, men han kommer også ind på udfordringen i at prøve at leve i nuet og på hvad meningen med livet i virkeligheden er.

- Det univers, jeg bevæger mig bedst i, er det, hvor jeg taler om hvad, jeg selv føler, så det er lige så meget for min egen skyld, at jeg gør det, siger Rasmus Seebach. 

Selvom han er blevet udråbt som én, der har fundet opskriften på den perfekte popsang, så mener han ikke selv, at man kan gå så klinisk til værks, når man skriver sange.

- I det sekund, at man bare skærer det ud efter en eller anden opskrift, så mister man rigtig meget. Jeg føler altid, at det skal skubbes i en retning. Det er vigtigt, at man fornyer sig, så man ikke bare ryger fast i en rille, siger han.

"Verden Ka' Vente" udkommer den 6. november.

/ritzau/FOKUS

 

 

Dagens Gossip